Iako se ne pominje često u kontekstu popularne turističke destinacije kao na primer Budva, Bar je još jedan grad u Crnoj Gori koji ima šta da ponudi i vjerovatno mjesto naljepših zalazaka sunca na crnogorskoj obali.

Nadaleko je poznat po simbolično nazvanom drvetu mira – maslini koja je zasađena kako su stručnjaci utvrdili još prije više od dva milenijuma. Od 1957. godine zaštićena je zakonom i proglašena za prirodno dobro, zbog svojih prirodnih i istorijskih vrijednosti. Za Barane ova maslina je sveto drvo. Stoga ne čudi što se baš ovdje i organizuje tradicionalna barska “Maslinijada”, gdje možete uživati u raznim delicijma napravljenim od maslina i kupiti najkvalitetnije maslinovo ulje koje proizvodi lokalno stanovništvo.

Obavezno izdvojite vremena da obiđete Stari Bar. On je svojevrsni vremeplov kroz prošlost, vodi vas u neko vrijeme koje izaziva mir i spokoj. Mjesto odakle ćete ponijeti najljepše uspomene i moći da isprobate čuveni domaći liker od maline čiji ukus će okrijepiti sva vaša čula.
Osim gradske plaže u neposrednoj okolini se nalaze i plaže: Šušanj, Crvena plaža, Utjeha, Sutomore i mnoge druge.

Ukoliko odlučite da ljetujete u Baru ili okolini predlažemo Vam nekoliko luksuznih vila sa bazenima koje su idealne za odmor sa prijateljima ili porodicom. Vile Sara, Hana i Leona nalaze se na odličnim lokacijma i moći ćete lako da dođete do svih turističkih znamenitosti koje vas interesuju.