Dobrodošli u grad suncem obasjan! Na samom ulazu u Boku Kotorsku dočekaće vas Herceg Novi. Grad tvrđava, stepenica, sunca i mimoze, srdačnih žitelja i gostoprimljivih domaćina.

Prema istorijskim spisima grad je osnovao kralj srednjovjekovne Bosne Tvrtko I Kotromanić 1382. godine. Zbog svoje mediteranske klime i oko 200 sunčanih dana tokom godine s razlogom ga nazivaju gradom sunca. Uz samu obalu mora nalazi se poznato šetalište “Pet Danica” specifično jer je izgrađeno na ostacima nekadašnje željezničke pruge Igalo – Meljine. Sam naziv asocijacija je na pet djevojaka - Danica koje su 1941. otišle u rat i nisu se vratile.

Herceg Novi je u narodu poznat kao grad cvijeća. Još od davnih vremena ovdje su moreplovci donosili rijetko tropsko bilje. Najprepoznatljiviji je svakako po mimozi koja je njegov simbol i ovdje se tradicionalno, svake godine u februaru održava Praznik mimoze koji najavljuje dolazak proljeća. Grad je u tom periodu pun života jer se organizuje bogat kultrni program, umjetničke izložbe i koncerti.

Uvjereni smo da Herceg Novi zaslužuje vašu pažnju i da je pravi izbor za odmor. Mi smo za vas pažljivo birali vile koje se nalaze na prestižnim lokacijama u gradu, nezavisno od toga da li tražite vilu sa bazenom, na mirnom mjestu ili u centru grada. Naše vile za odmor u Herceg Novom učiniće vaš odmor potpunim.