Luštica je malo poluostrvo koje se nalazi u jugozapadnom dijelu Crne Gore. Ona je idealan spoj prirodnih ljepota, plaža i bogate istorije koja seže još od antičkih vremena. Za Lušticu mnogi kažu da je raj za opuštanje i relaksaciju i ako su mir i spokoj ono što tražite onda je ovo mjesto za vas.

Plaže su prepoznatljive po zlatnom pijesku, čistoj vodi, a najpoznatije su Mirišta i Žanjice. Plaža Žanjice posjetiocima pruža mnoštvo aktivnosti, od plivanja, kajakinga, veslanja na dasci do ronjenja na dah na samoj površini vode, poznatog kao snorkeling. Zbog mirne i plitke vode ova plaža je idealna za porodice sa djecom.

Plaža Mirišta nalazi se na zapadnoj strani poluostrva Luštica i pogodna je za one koji traže bijeg od gužvi. Prekrivena je betonskim pločama, ali ima i djelova plaže sa sitnim pijeskom. Na jedan kilometer od plaže nalazi se tvrđava Arza koja datira iz perioda Austro – Ugarske i do nje se od plaže Mirišta može doći pješke. Tvrđava Arza je nekada bila dio vojnog utvrđenja “Primorske tvrđave Boke”, a danas je u privatnom vlasništvu i nije otvorena za javnost.

Na Luštici su izgrađeni prvi golf tereni u Crnoj Gori. Golf teren sa 18 rupa dizajnirao je Geri Plejer koji je poznat po posvećenosti očuvanja prirode u njenom izvornom stanju. Teren se prostire na oko million kvadrata većinom netaknutog zemljišta. Geri Plejer je legenda svjetskog golfa, pa je on simbolično i izveo prvi udarac na ovom golf terenu. Osim toga što je ovo nešto potpuno novo i jedinstveno na crnogorskom primorju i uopšteno u državi, sa terena se pruža veličanstven pogled na Jadransko more i Bokokotorski zaliv. Stoga, ne sumnjamo da ćete pored rekreacije i zabave uživati i u prelijepim panoramskim pogledima. Golf teren na Luštici spada u svega deset odsto svih golf igrališta na svijetu, a pogled na more je dodatni bonus koji ovaj teren čini vrhunskim za igru i svaki udarac pretvara u iskustvo koje se pamti.

Luštica je parče raja na crnogorskoj obali. Zato iznajmite vilu u Crnoj Gori i pronađite svoj komad raja u našoj prelijepoj zemlji.