Crna Gora godinama ima status jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija na Jadranu. Učestale promotivne aktivnosti Nacionalne turističke organizacije rezultirale su brojnim člancima o Crnoj Gori u uglednim publikacijama. Turistička ponuda naše zemlje, njene prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe postaju sve privlačniji i prepoznatljiviji među turistima iz raznih zemalja svijeta. Tako je, nedavno, prestižni njemački magazin “Die Welt” Crnu Goru predstavio kao savršenu destinaciju koja na malom prostoru nudi mnogo toga za vidjeti.
I upravo je to ono što turističku ponudu naše zemlje izdvaja i čini p rimamljivom za posjetioce – raznolikost atrakcija i sadržaja.

Crna Gora nije samo zemlja za ljubitelje mora, ovdje ćete pronaći planine, jezera, rijeke, pogodne za planinarenje, rafting, ili bilo koju drugu akivnost ukoliko tražite aktivan odmor. Takođe, možete organizovati posjete nacionalnim parkovima, eko katunima i luksuznim marinama. Dakle, ovo je destinacija kako za turiste niske platežne moći tako i za one sa visokim primanjima koji mogu uživati u restoranima svjetskog ranga i iznajmiti luksuznu vilu na bilo kojoj lokaciji u Crnoj Gori. Luksuzni smještaj u Crnoj Gori je sve prisutniji i zadovoljava standarde najzahtjevnijih gostiju. Sve je veći broj investicija upravo u ovakve vrste nekretnina, a Porto Montenegro i Luštica jačaju poziciju Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

Izazovi sa kojima se Crna Gora suočava jesu neadekvatna saobraćajna infrastruktura, gužve, problem sa avio povezanošću, kao i loše vodosnabdijevanje naročito za vrijeme turističke sezone. Ovo su problemi koji postoje već godinama, ali ugostitelji optimistično posmatraju postsezonu oslanjajući se na grupne dolaske i dugogodišnje goste koji bi trebalo da održe popunjenost kapaciteta. Trenutno u Budvi, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom boravi oko 73.000 turista. Najbrojniji gosti od početka septembra su iz Rusije, Srbije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

Ljetnja turistička sezona 2024. godine je potvrdila ogroman turistički potencijal Crne Gore. Međutim, istakli su se i problemi koji su prepoznati godinama unazad i koji se moraju riješavati kako bi Crna Gora zadržala status atraktivne destinacije na evropskoj turističkoj mapi.

Kako biste se uvjerili da smo s razlogom jedna od savršenih destinacija za Vaš odmor iznajmite vilu u Crnoj Gori i provedite svoj odmor kod nas!